• https://www.facebook.com/annualdutchartfair

  De ADAF is de grootste, mooiste en belangrijkste Nederlandse kunstbeurs, waar kunstenaars zelf hun werk exposeren en verkopen. 13-15 oktober 2017.


 • kunstoase

  voorjaar 2015 Kunstenaars op het podium


 • Leids Dagblad

  Rembrandts Dochters in ARS Twaalf kunstenaars van Rembrandts Dochters & zn. uit Leiden exposeren voor het eerst samen bij Ars Aemula Naturae van 13 tot en met 28 juni. Vanuit verschillende kunstdisciplines waaronder schilderen, druktechnieken, ruimtelijke vormen, keramiek, fotografie en textiel laten de ‘dochters’ en ‘zonen’ een selectie uit eigen werk zien. De deelnemende exposanten zijn Alicia Fernandez Solla, Astrid Guiking, Astrid Vlasman, Atty Kingma, Clara van den Bosch, Don Jeffries, Henk Scheerder, Josée Ebli, Lies Lantinga, Margriet Blom, Simone Robbers, Stijntje Leguit. Stichting Rembrandts Dochters is opgericht in 2006 en is een collectief van enthousiaste kunstenaars met ruime ervaring in het geven van onderwijs. De ‘dochters’ zijn gespecialiseerd in het geven van creatieve workshops voor alle leeftijden. Op zaterdag 13 juni om 16 uur wordt de expositie geopend door Resi van der Ploeg, projectleider en projectmedewerker bij de Lakenhal en voormalig lid van Rembrandts Dochters. Tijdens de opening spelen Arno Willekes en Floris Guiking (djembé) en Kees van der Meer (doun-doun). De expositie is te bezichtigen van 13 tot en met 28 juni op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


 • klei keramiek magazine

  rubriek Kleigalerij


 • leiderdorps weekblad

  Kunst en mantelzorg in Leiderdorp Carla is met haar man mantelzorger in Leiderdorp voor hun zoon van 23. Hij heeft de ziekte van Batten. Dit is een progressieve stofwisselingsziekte die zich pas openbaart rond het vijfde jaar. Hun zoon ging toen minder zien. Inmiddels is hij blind, verstandelijk beperkt en rolstoelgebonden. Ook spraak is nu deels weggevallen; hij gebruikt alleen nog maar woordjes. Hun zoon gaat steeds verder achteruit en genezing is helaas niet mogelijk. Margriet Blom (www.margrietblom.nl) is een kunstenares in Leiderdorp die de situatie van Carla heeft uitgebeeld in een kunstwerk waarbij kussens van klei gebakken zijn. De kussens zien er zacht uit en staan voor de liefdevolle zorg, maar de gebakken klei is van steen, dus zwaar. De zorg voor de zoon is ook zwaar. Psychisch en fysiek. Psychisch: het is één lang proces van afscheid nemen. Fysiek: hun zoon heeft nu het gewicht van een volwassen man en zijn beperkingen maken het niet lichter. Boven op de ogenschijnlijk zachte kussens ligt een steen. Vroeger, toen hun zoon nog kon lopen, verzamelde hij stenen. Hij zocht er elke dag naar en vond het fijn er aan te voelen. Eén van deze stenen ligt boven op de kussens. Hun zoon is altijd vrolijk en gezellig. De zorg is zwaar, maar omdat hij altijd vrolijk is, is het ook draaglijk. Het kunstwerk wordt onthuld op de Dag van de Mantelzorg. Deze dag vindt plaats op 10 november 2017 en wordt georganiseerd door Pluspunt (www.pluspuntleiderdorp.nl) en Eva (www.wijzijneva.nl). Pluspunt en Eva helpen mantelzorgers bij hun zoektocht naar hulp en ondersteuning. Veel mantelzorgers weten niet wat er allemaal aan hulp is, omdat ze te weinig of te laat of zelfs nooit om ondersteuning vragen. Dit kan er toe leiden dat ze ooit overbelast raken, terwijl dat niet nodig was.